Dutch consultants share interesting business information

Here you can find some really interesting blog posts of Dutch consultants connected to Multiraedt:

 • Veranderen organisaties door socialmedia?
  De impact van socialmedia
  Vanzelfsprekend heeft u al wel eens gehoord van socialmedia. Die zoon/ dochter, die jonge medewerker, of wellicht bent u zelf al wel een socialmedia gebruiker? Onderzoek naar socialmedia gebruik in Nederland uitgevoerd door Newcom in 2013, wijst uit dat mensen socialmedia veelvuldig gebruiken en het ervaren als gewoongoed. Uit dit onderzoek komt naar voren dat steeds meer ondernemers socialmedia gebruiken. Lees verder…
 • Hoe beïnvloedt het Google auteurschap de vindbaarheid van mijn content?
  Voor iedereen die content marketingstrategieën toepast en dus regelmatig content op het internet plaatst, zal het hebben van een Google rang [ranking] en het Google auteurschap steeds belangrijker worden. Het auteurschap betekent namelijk dat de verstrekte informatie verbonden is met een online profiel van een bestaand persoon die door Google gecontroleerd is. lees verder….
 • Bedrijfsopvolging: familiezaak?
  MKB familiebedrijf: de kurk waarop de BV NEDERLAND drijft
  Volgens een recente telling door ING bank telt Nederland zo’n 260.000 familiebedrijven. Dat is ca 70% van het totaal aantal bedrijven, eenmanszaken en corporaties niet meegeteld.Lees verder…
 • Wat kun je doen wanneer één van je medewerkers zich ziek meldt vanwege psychische klachten?
  Wat kun je doen wanneer één van je medewerkers zich ziek meldt vanwege psychische klachten? Uit een onderzoek van vorig jaar bleek dat 50 % van de mensen die in de zorgsector uitvallen, uitvallen op basis van stress gerelateerde (psychische) klachten. Lastig voor werkgevers, want Lees verder….
 • Inzicht in uw winkelvoorraad? Kans op belasting ontwijken
  Heeft u de jaarrekening nog niet definitief vastgesteld? U heeft vast de winkelvoorraad netjes geïnventariseerd. Wist u dat u deze winkelvoorraad fiscaal behoorlijk kunt afwaarderen? Dit drukt vanzelfsprekend de winst en u betaalt minder belasting. Hoe werkt het? Lees verder….
 • Koester je personeel, bespaar op kosten ziekteverzuim!
  Ziekteverzuim is een lastige en complexe materie. Een medewerker meldt zich ziek en dan? Wat mag wel en wat zijn de mogelijkheden? Als werkgever heeft u rechten en plichten, maar uw werknemer ook.
  Lees verder….
 • De snel veranderende wereld en de impact op uw organisatie
  De snel veranderende wereld heeft een enorme impact op uw organisatie. Economische gebeurtenisen in de afgelopen jaren dwingen organisaties tot continue aanpassingen en veranderingen. Immers, onder de streep moeten wel zwarte cijfers geschreven worden om als organisatie te overleven. Lees verder….
 • Gevolgen van Sepa incasso onderschat
  Het lijkt zo gemakkelijk. Het banknummer wordt langer. De bestanden van en naar de bank krijgen een andere indeling en we zijn softwarematig klaar voor het nieuwe Europese betalingsverkeer.
  Als u gebruiker bent van standaard software dan klopt dat in grote lijnen, maar als uw software speciaal voor u is ontwikkeld of ingericht, is het verhaal heel anders. Lees verder….
 • Uw bedrijf verkopen: Stappenplan
  Al ruimschoots voor het feitelijke verkooptraject ingaat is het aan te raden om een ervaren bedrijfsovernameadviseur in te schakelen. Dit dient iemand te zijn die uw volledig vertrouwen geniet en die het gehele proces kan sturen. Als specialist treedt hij op als deskundige, klankbord, gespreksleider, coördinator en soms ook als mediator. Tijdens het verkoopproces gaat ú vooral door met ondernemen. Lees verder….
 • Woekerpolissen; en hoe 1 miljoen huishoudens gemiddeld € 40.000 laten liggen.
  Aan een woekerpolis kleven hoge bijkomende kosten, waardoor er uiteindelijk te weinig vermogensopbouw plaatsvindt om een eindkapitaal te kunnen halen. Dit komt vooral voor bij beleggingsverzekeringen. Verzekeringsmaatschappijen, die aangeven flankerend beleid te hebben, geven keer op keer ‘niet thuis’. De financiële drama’s stapelen zich op, met alle gevolgen van dien. Lees verder…
 • Co-creatie van veranderingen heeft blijvende positieve gevolgen.
  In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waarom het noodzakelijk is organisatieveranderingen door co-creatie en co-materialisatie tot stand te laten komen. Kort samengevat: Een verandering bestaat uit het bedenken van een idee (creatie) en het uitvoeren van dat idee (materialisatie). Het idee komt altijd voor de actie en je kunt pas actie nemen nadat je het idee hebt bedacht. Doe dat met een groep mensen, zoals in een organisatie, en er is sprake van co-creatie en co-materialisatie. Medewerkers bedenken de ideeën die ze moeten uitvoeren. Lees verder….

Wilt u meer lezen van de zakelijke specialisten van Multiraedt? Kijk dan hier.

If you want to know more about our international business advice, please follow this link.

This entry was posted in economy, micro economy and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Dutch consultants share interesting business information

 1. Pingback: Vanessa Smith

Leave a Reply