Blog posts of Dutch business consultants associated with Multiraedt

Een compilatie van publicaties verzorgd door business consultants verbonden met Multiraedt:

 • De waarde van mijn bedrijf: wat de gek ervoor geeft?
  Ik wil mijn bedrijf verkopen!
  Elke ondernemer krijgt er mee te maken. Vroeg of laat. Het verkopen van het bedrijf waar u jarenlang keihard voor hebt gewerkt. U was meer op het bedrijf dan thuis. Naast de emotionele aspecten van een bedrijfsovername zijn er natuurlijk de financiële, fiscale en juridische factoren. En heel veel vragen; de meest gestelde vraag is:
  Wat is de waarde van mijn bedrijf? Lees verder….
 • Aanpassen woning aftrekbaar?
  Stel: u of uw partner wordt hulpbehoevend en daardoor vindt u dat er aanpassingen noodzakelijk zijn voor uw woning. U wilt deze aanpassingen aftrekken van de inkomstenbelasting. De kans is aanwezig dat de inspecteur deze aftrekpost niet toelaat. Wat zijn de fiscale valkuilen? lees verder…..
 • Ook de pensioenleeftijd van de DGA wordt verhoogd naar 67 jaar!
  Met ingang van volgend jaar wordt de pensioenleeftijd verhoogd naar 67 jaar en tegelijkertijd wordt de jaarlijkse opbouw iets beperkt. Dat geldt niet alleen voor verzekerde pensioenen, maar ook voor de DGA met pensioen in eigen beheer. Dit betekent dat de DGA een aantal belangrijke zaken moet regelen. Lees verder…..
 • Fiscale bijtelling voorkomen?
  Werknemers die een fiscale bijtelling voor het privégebruik van een bestelauto van de zaak willen voorkomen zijn tot op heden aangewezen op het bijhouden van een sluitende rittenadministratie. Met ingang van 1 januari 2012 is er echter een alternatief. Lees verder…..
 • Je bedrijf verkopen…dat doe je maar 1x; zet de goede koers!
  Het besluit is genomen: ik ga mijn bedrijf verkopen!
  Elke ondernemer krijgt er mee te maken. Vroeg of laat. U heeft een besluit genomen; u hebt besloten tot het verkopen van uw bedrijf, de onderneming waar u jarenlang keihard voor hebt gewerkt. Lees verder….
 • Website is niet meer voldoende voor personal branding.
  Tot voor kort gold voor een professional en een organisatie dat het hebben van een goede website en e-mail marketing het eindpunt was van de communicatie strategie. Lees verder….
 • Co-creatie van organisatieveranderingen: positieve medewerkers en betere participatie Het geeft organisaties een veel betere kans goede resultaten te boeken met hun veranderprogramma’s. Met co-creatie van organisatieveranderingen bouw je aan die positieve mindset en participatie in veranderingen. Lees verder….
 • Strategische samenwerking; gouden ei of wind-ei?
  Als adviseur bij Fusies en Overnames worden wij regelmatig benaderd door ondernemers die een strategische samenwerking overwegen. Dat leidt niet altijd tot een fusie maar het kan wel tot een vruchtbare samenwerking (joint venture) leiden. Lees verder….
 • Levert groen denken én doen geld op?
  In deze tijd zijn er veel ondernemers die enorm goed bezig zijn met maatschappelijk ondernemen. Helaas hangt hier, zoals zo vaak een prijskaartje aan.
  Steeds meer wordt er gekozen voor:
  groene stroom;
  gebruikt men papier met het FSC keurmerk;
  hybride auto’s of zelfs volledig elektrische auto’s;
  bewust gebruik te maken van het openbaar vervoer.
  Al met al keuzes die extra kosten met zich mee brengen. Maar groen denken en doen kan ook iets opleveren….Lees verder
 • Hun moeten uitkijken…. startende ondernemers opgelet!
  We passeerden elkaar gelukkig zonder brokken, maar zijn woorden bleven bij. Niet alleen omdat het taalkundig niet klopt – sinds het Koningslied tillen we daar niet zo zwaar meer aan – maar vooral vanwege de strekking die zijn woorden hebben. Wanneer je tegen je kinderen zegt, dat zij niet hoeven uit te kijken, maar dat de ‘anderen’ moeten uitkijken, geef je in mijn ogen een verkeerde boodschap af die gaat over het nemen van verantwoordelijkheid. Lees verder….
 • racing4business.nl : matchen met passie!
  Dealmaker wint
  Een professional adviseur bij bedrijfsovernames in het MKB manifesteert zich op de bedrijvenmarkt als dealmaker; hij matcht ondernemers die hun bedrijf verkopen met ondernemers die een onderneming willen kopen. Lees verder….
 • Bedrijfsovername adviseur maakt het verschil
  Een ervaren en betrouwbare bedrijfsovernameadviseur maakt het verschil als u uw bedrijf wil verkopen of een onderneming wil overnemen.
  Een bedrijfsmakelaar is uw vertrouwenspersoon als het gaat om bedrijfsopvolging; hij is uw “BusinessPartner” tijdens de begeleiding van de bedrijfsovername.
  Hij loodst u door het proces van de verkoop van uw bedrijf, van bedrijfswaardering tot de bedrijfsoverdracht bij de notaris. Lees verder…
 • Bedrijfsoverdracht in crisistijd
  Bedrijfsoverdracht in crisistijd
  Veel ondernemers worden momenteel geconfronteerd met het dilemma ten aanzien van het onderwerp bedrijfsoverdracht. Nu verkopen en wellicht met minder genoegen nemen dan in een situatie van hoogconjunctuur óf de komende 5 jaar doorgaan en hopen op betere tijden? Lees verder….
 • Kies voor de laagste bijtelling
  Naar aanleiding van een voorval vandaag in mijn praktijk wil ik middels deze blog de bijtelling proberen uit te leggen.
  Rijdt u een auto van de zaak waarmee u ook (meer dan 500 km) privé rijdt? Wist u dat de bijtelling gemaximeerd is bij ondernemers met een eenmanszaak of een Vof? Gebruikt u de zakenauto ook voor privédoeleinden, dan moet u de waarde van het privégebruik bij de bedrijfswinst tellen. Lees verder…
 • Stop de woekerpolissen
  Woekerpolissen; het woord duikt vaker op dan me lief is; te veel financieel leed, te weinig toekomstperspectief. Dit weekend nog besteedde de TROS in het televisieprogramma Radar uitgebreid aandacht aan het leed dat de leeglopende woekerpolissen veroorzaken. Lees verder…
 • Ik wens iedereen veel leesplezier toe.

Google auteur

This entry was posted in micro economy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply